Hvor mange dialekter er det i norge Elverum

hvor mange dialekter er det i norge Elverum

Veldig grovt sett sies det at det er dialekter per kommune, men dette er virkelig et definisjonsspørsmål. Hovedsaklig deles dialekter inn i. Det er kommuner i Norge. Tips! I tabellen Nr. 03, Oslo, Nr. , Oslo, 1 kommune Nr. 04, Hedmark, Nr. , Elverum, 22 kommuner. Østlandet er den østlige landsdelen i Sør- Norge og en av fem landsdeler i Norge. Området omfattes av en rekke dialekter, som kan sammenfattes i begrepet østlandsk. Det er usikkert når Østlandet begynte å bli assosiert med landet som ble Østlandet har mange fjordsjøer som er utformet av isbreer under siste istid. hvor mange dialekter er det i norge Elverum

Videos

Norsk språkhistorie

Svelvik: Hvor mange dialekter er det i norge Elverum

Hvor mange dialekter er det i norge Elverum Norge jenter Larvik
NORGES CHATTEN MANDAL 345
M.FINN SORTLAND 569
Hvor mange dialekter er det i norge Elverum Der bærer det dagligdagse målet preg av både svensk, norrønt og islandsk. Du må være logget inn for å kommentere. Før kunne man sitte på bussen og høre ungdommen prate dialekt, men det gjør de ikke lenger ifølge Mostue. Guru henstiller brukerne til å vise sunn fornuft og vise respekt og omtanke overfor. Innholdet er tilgjengelig under Creative Commons-lisensen Navngivelse-Del på samme vilkårmen ytterligere betingelser kan gjelde.
Hvor mange dialekter er det i norge Elverum Motta tommel opp på et svar 10 poeng. Norsk Alt på morsmål. Det var ikke et svar, men det måtte sies uansett. Bymålene viser stor evne til å trenge inn på bygdemålenes område, både på grunn av sin høyere sosiale prestisje og som en følge av den større befolkningskonsentrasjonen i byene. Stiftelsesmøte ble avholdt på Scandic Elgstua torsdag 2. Du kan ikke publisere personlig informasjon du har ervervet om andre brukere.
I tillegg til de norske dialektene finner man talemåte i Norge som er sosiolekter De vestlandske dialektene viser større variasjon når det gjelder den bestemte artikkelen. Relativt mange dialekter kan oppvise mange rester av grammatiske. Veldig grovt sett sies det at det er dialekter per kommune, men dette er virkelig et definisjonsspørsmål. Hovedsaklig deles dialekter inn i. DIALEKTSFORKJEMPERE: Interimstyret i Elverum Dialekt - og Mållag Noregs Mållag har gjennom tidene frontet nynorsken i Norge. på Scandic Elgstua torsdag 2. februar hvor 14 personer møtte opp. Han har stor tro på at dialekt - og mållaget i Elverum kommer til å blomstre og få mange medlemmer.

0 thoughts on “Hvor mange dialekter er det i norge Elverum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *